Babeczki z masłem orzechowym

Wypiek na szybko? Bardzo proszę! Jeśli nie macie jeszcze nic na słodko do niedzielnej kawki, to podaję przepis. Muffinki to chyba jeden z najprostszych, najszybszych i najlepszych wypieków. Zatem,  do dzieła.

10320566_827801570586472_3857093730072352495_n

Muffinki z masłem orzechowym

Składniki:

- 15 dag mąki

- 6 dag cukru

- 6 dag roztopionego masła

- 1 banan

- 1jajko

- 6 dag jogurtu naturalnego

-1 łyżka kakao

- 1 łyżeczka proszku do pieczenia

- 2 łyżeczki cukru waniliowego

 

Nadzienie:

- ½ szklanki masła orzechowego

 

Krem:

- 15 dag serka mascarpone

- 15 dag śmietanki 30%

-10 dag masła orzechowego ( zamieniłam na krem orzechowo- czekoladowy)

- 2 łyżki cukru pudru

10382994_827801403919822_6204099599388547709_n

Suche składniki na ciasto mieszamy ze sobą, dodajemy mokre składniki i dokładnie mieszamy. Do papilotek nakładamy po łyżce ciasta. Następnie nakładamy po łyżeczce masła orzechowego. Rozkładamy pozostałą część ciasta. Babeczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez 20 minut. Studzimy.

10393854_827801423919820_5466708044000427760_n

Śmietankę ubijamy na sztywno. Serek mieszamy z kremem orzechowym i cukrem pudrem. Mieszając, dodajemy powoli śmietankę. Gdy składniki się połączą, masę nakładamy na muffinki.

2 Komentarze

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone *.